Badkamerrenovatie: tips om deze ruimte te moderniseren!

De badkamer is een van de omgevingen in huis die het meeste onderhoud en renovatie nodig heeft. In tegenstelling tot woonkamers is dit een ruimte met een hoog risico, waar de waterleidingen zich naast elektrische bedrading bevinden. En om alles er goed uit te laten zien, is het belangrijk rekening te houden met alle details.

Het belangrijkste kenmerk van badkamers is dat het hier, in een kleine ruimte, uiterst noodzakelijk is om voor gezelligheid, comfort en veiligheid te zorgen. Aangezien het voor velen een plaats van ontspanning is, moet het ontwerp tot in de kleinste details doordacht zijn. Als je wilt weten hoe je jouw badkamer op een eenvoudige en betaalbare manier kunt moderniseren, bekijk dan de tips die we hebben opgesteld en verander jouw ruimte in een gezellige plek!

Doeltreffende verlichting
Moderne badkamers vervullen verschillende functies: van een spa voor ontspanning tot een wasruimte. En elke optie voor het gebruik van de ruimte vereist verschillende verlichtingsmodellen. Besteed daarom bij de planning van de badkamerrenovatie, bijvoorbeeld in samenwerking met Van Son Installaties, speciale aandacht aan elektriciteit en het aantal lichtbronnen.

Ledlampen zijn de meest moderne en functionele optie als het gaat om verlichting. Met een goede verlichting en een goede energie-efficiëntie biedt ledverlichting besparingen tot 90% op de elektriciteitskosten.

Hout en steen
Een milieuvriendelijke trend maakt deze materialen gewild, zelfs op de meest onverwachte manieren. De laatste jaren worden ze niet alleen in decoratie gebruikt, maar ook in meubels. Stenen en houten badkuipen en wastafels behoren tot de modernste decoratieartikelen voor badkamers. Deze elementen verwijzen naar de natuur en maken de ruimte gezelliger. Dus als je een badkamerrenovatie plant, onderzoek dan alle mogelijkheden die hout en steen te bieden hebben. Het resultaat is ongelooflijk.

Denk aan de plaats van lampen en spiegels
Het comfort en de gezelligheid van de badkamer worden grotendeels bepaald door de verlichting, die kan worden aangepast door de juiste plaatsing van spiegels. Meestal worden meerdere lichtbronnen gebruikt, waarbij algemeen plafondlicht wordt gecombineerd met plaatselijk diffuus licht. Deze aanpak elimineert diepe schaduwen en vergemakkelijkt de persoonlijke hygiëne en het aanbrengen van make-up. Een grote spiegel met een ingebouwde lamp kan ook een gevoel van visuele ruimtelijkheid geven.

Maak ruimte voor opslag
Er zijn veel spullen die in de badkamer moeten worden opgeborgen. Artikelen als badproducten, toiletartikelen en cosmetica behoren tot de meest gebruikte artikelen in de badkamer.

De badkamer heeft veel ruimte die je kunt gebruiken voor opslag. Je kunt de kleine planken rond de wastafel plaatsen om de toiletartikelen, make-up en de benodigdheden die je gebruikt bij jouw dagelijkse verzorging op een georganiseerde manier te bewaren. Investeer tenslotte in planten en decoratieve elementen om de ruimte leven in te blazen.


Delen